Σιγκαπούρη: Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, προτεραιότητα στον εμβολιασμό

Σιγκαπούρη: Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, προτεραιότητα στον εμβολιασμό

325
Σιγκαπούρη: Οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, προτεραιότητα στον εμβολιασμό

Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας της Σιγκαπούρης αναμένεται να εμβολιαστούν έως το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Σιγκαπούρης (MPA).

Το εμβολιαστικό αυτό πρόγραμμα για τους εργαζομένους πρώτης γραμμής εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική εμβολιασμού της Σιγκαπούρης. Υπό το Sea-Air Vaccination Exercise (SAVE), πιλότοι, εργαζόμενοι στα λιμάνια, επιθεωρητές και άλλοι εργαζόμενοι που επιβιβάζονται σε πλοία θα εμβολιαστούν ενάντια στον Covid-19 έως τα τέλη του μήνα. «Οι άνθρωποι αυτοί πηγαίνουν στα πλοία στα λιμάνια μας και έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονταν εκτός Σιγκαπούρης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της MPA.

Ήδη η MPA έχει λάβει πάνω από 6.000 εγγραφές για εμβολιασμό εντός της εβδομάδας. Ως απόρροια της καλύτερης προστασίας ενάντια στην πανδημία που προσφέρουν τα εμβόλια, όσοι εργαζόμενοι στη ναυτιλία εμβολιάζονται θα υπόκεινται σε λιγότερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τα τεστ.

Η κ. Quah Ley Hoon, επικεφαλής της MPA, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βασίζουμε πολλά στους εργαζομένους πρώτης γραμμής για τη μεταφορά προϊόντων που χρειαζόμαστε κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμακευτικών προμηθειών και καταναλωτικών αγαθών. […] Ο εμβολιασμός θα τους παράσχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας και θα κρατήσει τις οικογένειές τους και την κοινότητα ασφαλείς».

Φωτό: Alex Hofford/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.