Η τεχνολογία 5G εισέρχεται δυναμικά στα λιμάνια

Η τεχνολογία 5G εισέρχεται δυναμικά στα λιμάνια

260
Η τεχνολογία 5G εισέρχεται δυναμικά στα λιμάνια

Τα τελευταία χρόνια, τα λιμάνια έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή, με την ψηφιοποίηση να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των δραστηριοτήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Felixstowe θα αποτελέσει το μεγαλύτερο λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία 5G και το Internet of Things (IoT) για την «ενίσχυση της παραγωγικότητας, της αποδοτικότητας και της ασφάλειας στις λειτουργίες του», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εγκατάσταση δικτύου 5G στον βρετανικό λιμένα από την εταιρεία Three UK εντάσσεται στο πρόγραμμα «5G Trials and Testbeds» της βρετανικής κυβέρνησης για επενδύσεις στην καινοτομία.

Η Three UK θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, την Blue Mesh Solutions, την Ericsson και τη Siemens για τη δοκιμή της δυνατότητας του 5G σε δύο περιπτώσεις: στον εξ αποστάσεως έλεγχο γερανών μέσω της εκπομπής CCTV και στην ανάπτυξη αισθητήρων Internet of Things και τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση του βασικού κύκλου συντήρησης λιμενικών εξοπλισμών.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα “5G Create”. Όντας το μεγαλύτερο λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου που θα εισαγάγει τεχνολογία 5G, το λιμάνι του Felixstowe θα αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη βελτίωση της ασφάλειας για το εργατικό δυναμικό. Παράλληλα συμπίπτει με την κυβερνητική πολιτική για τη δημιουργία ενός δικτύου Freeports που θα ενεργεί ως hotbeds για την καινοτομία και ως κόμβος για το παγκόσμιο εμπόριο», τόνισε ο Chris Lewis, CEO της Hutchison Ports UK, εταιρείας που διαχειρίζεται τον βρετανικό λιμένα.

Φωτό: Jcomp/Freepik

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.