Μεταφορά LNG-σταθμός από το Βόρειο Πέρασμα

Μεταφορά LNG-σταθμός από το Βόρειο Πέρασμα

314
Μεταφορά LNG-σταθμός από το Βόρειο Πέρασμα

Στις 16 Ιανουαρίου 2021, το παγοθραυστικό LNG carrier «Christophe de Margerie», διαχείρισης της SCF, έφτασε στο ακρωτήρι Dezhnev στη ρωσική Άπω Ανατολή, έχοντας ολοκληρώσει το ταξίδι του από το ανατολικό τμήμα του Βόρειου Περάσματος. Το πλοίο μετέφερε LNG για το Yamal LNG από το λιμάνι Sabetta στη ρωσική Αρκτική προς τις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SCF, πρόκειται για την πρώτη φορά που ρωσικό LNG μεταφέρεται μέσω της συγκεκριμένης οδού τον μήνα Ιανουάριο. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι η φθινοπωρινή-χειμωνιάτικη περίοδος διέλευσης εμπορικών πλοίων από το ανατολικό τμήμα της ρωσικής Αρκτικής επεκτείνεται κατά έναν με δύο μήνες.

Το συγκεκριμένο ταξίδι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ασφαλή πλοήγηση καθ’ όλο το μήκος του Βόρειου Περάσματος. Την ίδια ώρα, διευκολύνονται τα σχέδια της Μόσχας για αύξηση της εμπορευματικής κίνησης από την εν λόγω διαδρομή.

Το ταξίδι από τη θαλάσσια διώρυγα του Κόλπου του Oμπ προς το ακρωτήρι Dezhnev διήρκεσε 10 ημέρες και 21 ώρες και το «Christophe de Margerie» κάλυψε απόσταση 2.474 ναυτικών μιλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο ολοκλήρωσε το ταξίδι του χωρίς τη βοήθεια παγοθραυστικού.

Φωτό: www.scf-group.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.