Αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες: Επέκταση των απαγορεύσεων

Αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες: Επέκταση των απαγορεύσεων

504
Αλλαγές πληρωμάτων στις Φιλιππίνες: Επέκταση των απαγορεύσεων

Για δύο ακόμα εβδομάδες, και συγκεκριμένα έως την 31η Ιανουαρίου, επεκτείνει την απαγόρευση για τις αλλαγές πληρωμάτων πλοίων από συγκεκριμένες χώρες η Λιμενική Αρχή των Φιλιππίνων.

Υπενθυμίζεται ότι, υπό τον φόβο εξάπλωσης του νέου στελέχους του κορονοϊού, η Λιμενική Αρχή των Φιλιππίνων είχε προχωρήσει στην εν λόγω απαγόρευση αλλαγών πληρωμάτων πλοίων που προέρχονται από μια λίστα χωρών έως τις 15 Ιανουαρίου.

Πλέον, απαγορεύονται οι αντικαταστάσεις ναυτικών σε λιμάνια των Φιλιππίνων για ναυτικούς οι οποίοι έως και 14 ημέρες πριν μεταβούν στη χώρα είχαν επισκεφθεί μια λίστα 35 χωρών, μετά την προσθήκη σε αυτήν της Ουγγαρίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω απαγόρευση ευθυγραμμίζεται με τους περιορισμούς που ισχύουν στα αεροπορικά ταξίδια από και προς τις 35 αυτές χώρες.

Για Φιλιππινέζους ναυτικούς που καταφθάνουν στην ασιατική χώρα έχοντας βρεθεί έως και 14 ημέρες πριν στις εν λόγω 35 χώρες, η αποβίβαση δεν απαγορεύεται αλλά επιτρέπεται μόνο στο λιμάνι της Μανίλα. Εν συνεχεία θα μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις για καραντίνα 14 ημερών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.