MAN Energy Solutions: Φιλικότερα προς το περιβάλλον συστήματα για κρουαζιερόπλοια

MAN Energy Solutions: Φιλικότερα προς το περιβάλλον συστήματα για κρουαζιερόπλοια

98
MAN Energy Solutions: Φιλικότερα προς το περιβάλλον συστήματα για κρουαζιερόπλοια

Η MAN PrimeServ Augsburg, το after sales τμήμα της MAN Energy Solutions στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας, ανέπτυξε ένα προηγμένο σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής (SCR), το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί στο κρουαζιερόπλοιο «MS Amadea», που διαχειρίζεται η BSM Cruise Services.

Το εξαιρετικά συμπαγές σύστημα SCR θα προσαρμόζεται σε περιορισμένο χώρο, ενώ θα πληροί και τα απαιτούμενα πρότυπα εκπομπών της Νορβηγίας. Η εν λόγω τεχνολογία αιχμής αντικατοπτρίζει τη γενική επιθυμία του κλάδου της κρουαζιέρας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση δύο συστημάτων SCR της ΜΑΝ, ένα στον κάθε τετράχρονο κινητήρα MAN 7L58/64 του πλοίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση. Η εγκατάσταση των συστημάτων θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στο συγκεκριμένο έργο, η MAN PrimeServ έδωσε προτεραιότητα στο να περιοριστούν οι βλαβερές εκπομπές στο ελάχιστο, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις των κινητήρων και την απόδοση της πρόωσης.

Η MAN PrimeServ Augsburg έχει ήδη πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στους υπερσυμπιεστές του «MS Amadea», στο πλαίσιο της βελτίωσης της απόδοσης του κινητήρα και της μείωσης των εκπομπών CO2, ενώ έχει επίσης τοποθετήσει ακροφύσια ψεκασμού καυσίμου MGO αντί για HFO, για τη μείωση των εκπομπών αιθάλης.

Όλες αυτές οι τεχνολογικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο αντικατοπτρίζουν την επιθυμία της MAN Energy Solutions να καταστεί ένας προμηθευτής ολοκληρωμένων συστημάτων πρόωσης.

Φωτό: www.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.