Energean: Πρόσω ολοταχώς για την ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος Karish North στο...

Energean: Πρόσω ολοταχώς για την ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος Karish North στο Ισραήλ

130
Energean: Πρόσω ολοταχώς για την ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος Karish North στο Ισραήλ

Τη λήψη της “Τελικής Επενδυτικής Απόφασης” (Final Investment Decision) για την ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish North, ανακοίνωσε την Τετάρτη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου ο όμιλος της Energean.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 150 εκατ. δολαρίων ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους 700 εκατ. δολαρίων για μια σειρά επιπλέον επενδύσεων με την JP Morgan και την Morgan Stanley. Με τις κινήσεις αυτές, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Energean:

– Προχωρεί στην εμπορική αξιοποίηση βεβαιωμένων αποθεμάτων 241 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου, το 84% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο, με επενδυτική δαπάνη μόλις 0,6 δολ. ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου και με προβλεπόμενη έναρξη παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

– Διασφαλίζει την επανέναρξη του ερευνητικού προγράμματος στο Ισραήλ, η οποία προβλέπει την διενέργεια έως πέντε γεωτρήσεων στη διάρκεια του 2022 με επίκεντρο το Block 12.

– Δρομολογεί την επίτευξη της μέγιστης υφιστάμενης δυναμικότητας του FPSO “Energean Power” η οποία είναι 8 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.

– Διατηρεί την χαμηλή ενεργειακή ένταση στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων στο Ισραήλ και επιτυγχάνει τον στόχο μείωσης των ρύπων κατά 70% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε σχέση με το έτος αναφοράς.

– Πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για τον στόχο της διασφάλισης διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους.

– Διατηρεί μεσοπρόθεσμα στο 2 τη σχέση καθαρού δανεισμού προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε επίπεδο ομίλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.