Ναυτιλιακές εταιρείες-κολοσσοί ψηφίζουν υδρογόνο

Ναυτιλιακές εταιρείες-κολοσσοί ψηφίζουν υδρογόνο

255
Ναυτιλιακές εταιρείες-κολοσσοί ψηφίζουν υδρογόνο

Η Mediterranean Shipping Company (MSC) ανακοίνωσε την ένταξή της στο Συμβούλιο Υδρογόνου (Hydrogen Council), έναν παγκόσμιο φορέα που αριθμεί ως μέλη περισσότερες από εκατό διεθνείς εταιρείες, με στόχο την προώθηση της διατομεακής συνεργασίας για την επιτάχυνση της έρευνας και της ανάπτυξης καυσίμων και λύσεων που βασίζονται στο καθαρό υδρογόνο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσέγγισης της MSC στον τομέα της απεξάρτησης της ναυτιλίας από τον άνθρακα, όπου η εταιρεία πρωτοπορεί, καθώς ήδη χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα σε μείγματα καυσίμων για πλοία. Πλέον η MSC θα μπορεί να συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες, προκειμένου να διερευνήσουν μαζί τη βιωσιμότητα του υδρογόνου και των καυσίμων που προέρχονται από αυτό, ως δυνητικά βιώσιμες πηγές καυσίμων για τον κλάδο των containerships.

Οι εταιρικές συνεργασίες είναι απαραίτητες προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη καυσίμων που βασίζονται στο καθαρό υδρογόνο και η ένταξη της MSC στο Συμβούλιο Υδρογόνου αποτελεί μία ακόμα συνεισφορά της εταιρείας στο κομμάτι της διατομεακής ανταλλαγής πληροφοριών.

Φωτό: Nilantha Ilangamuwa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.