Ο Κ. Μητσοτάκης στα γραφεία της EMSA στη Λισαβόνα

Ο Κ. Μητσοτάκης στα γραφεία της EMSA στη Λισαβόνα

247
Ο Κ. Μητσοτάκης στα γραφεία της EMSA στη Λισαβόνα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πορτογάλος ομόλογός του António Costa επισκέφθηκαν χθες Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα γραφεία της EMSA στην Πορτογαλία.

Κατά τη διάρκειά της επίσκεψής τους, οι δύο πρωθυπουργοί ενημερώθηκαν από την Maja Markovčić Kostelac, Εxecutive Director της ΕΜSA για τις δραστηριότητες της EMSA, τη συμβολή της στην ευρωπαϊκή πράσινη ατζέντα για τις θαλάσσιες μεταφορές και στην ευρωπαϊκή γαλάζια οικονομία καθώς και για τα προηγμένα συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης που έχει αναπτύξει προς την υποστήριξη των Κρατών Μελών.

Ξεναγήθηκαν επίσης στο κέντρο επιχειρήσεων Maritime Support Services της ΕΜSA, το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, λαμβάνει περίπου 30 εκατ. μηνύματα κάθε μέρα από πλοία στα ευρωπαϊκά ύδατα και συμβάλει στο να βοηθήσει τα Κράτη Μέλη να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν σε πιθανά θαλάσσια ατυχήματα και πετρελαιοκηλίδες.

Τέλος η κ. Markovčić Kostelac ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Costa για τον στόλο πλοίων ανταπόκρισης σε περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, τα οποία βρίσκονται σε λιμάνια της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων του Πειραιά και του Sines στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.