Καλύτερες ημέρες για τα παροπλισμένα πλοία (;)

Καλύτερες ημέρες για τα παροπλισμένα πλοία (;)

105
Καλύτερες ημέρες για τα παροπλισμένα πλοία (;)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νορβηγικής εταιρείας Wallenius Wilhelmsen, ένας σημαντικός αριθμός παροπλισμένων πλοίων της επανέρχονται για άμεση δραστηριοποίηση στη διεθνή αγορά. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι «σε απάντηση στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που έφερε ο Covid-19 πέρυσι, θέσαμε δεκαέξι από τα πλοία μας σε κατάσταση παροπλισμού». Σε πρώτη φάση, τους πρώτους μήνες του 2021, εννέα από αυτά τα πλοία θα επιστρέψουν στους διεθνείς πλόες τους, με χρονοναυλώσεις μικρής αρχικά διάρκειας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η έναρξη της πανδημίας Covid-19 επέφερε σημαντική μείωση της ζήτησης για μεταφορική ικανότητα σε όλο τον κόσμο και ότι «αν και η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της πραγματικότητάς μας, η μειωμένη μεταφορική ικανότητα και οι αυξητικές τάσεις στη ναυλαγορά οδήγησαν στην απόφαση να επαναφέρουμε έως και εννέα από τα πλοία μας σε πλήρη λειτουργία, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε ανταγωνιστικές λύσεις για τους πελάτες μας».

Η Wallenius Wilhelmsen διαθέτει στόλο 123 πλοίων, 50 εκ των οποίων Ro-Ro. Από την άνοιξη του 2020, σταδιακά παρόπλισε 16 πλοία της σε λιμένες στη Νορβηγία και στη Μαλαισία. Ήταν η πρώτη φορά, εδώ και δώδεκα χρόνια, που η εταιρεία πήρε την απόφαση να παροπλίσει πλοία της.

Φωτό: Peter Kraayvanger/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.