Ακόμα ένα ιρανικό πλοίο καταπλέει στη Βενεζουέλα

Ακόμα ένα ιρανικό πλοίο καταπλέει στη Βενεζουέλα

228
Ακόμα ένα ιρανικό πλοίο καταπλέει στη Βενεζουέλα

Ένα ιρανικό πλοίο έφτασε στο λιμάνι Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας την περασμένη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ εναντίον των δύο μακροχρόνιων συμμάχων και εμπορικών εταίρων.

Το πλοίο γενικού φορτίου «Golsan» εμφανίζεται με βάση το σήμα του να αγκυροβόλησε στη Λα Γκουάιρα. Το πλοίο, το οποίο ανήκει στη Mosakhar Darya Shipping Co, έφυγε από το Ιράν στα τέλη Νοεμβρίου.

Τον περασμένο Ιούλιο, το εν λόγω πλοίο μετέφερε τρόφιμα για να προμηθεύσει το πρώτο ιρανικό σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας και αργότερα επέστρεψε στο Ιράν μεταφέροντας αλουμίνιο.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις καυσίμων λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Η λατινοαμερικανική χώρα διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, ωστόσο παρότι τα διυλιστήριά της μπορούν να παράγουν περισσότερα από 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd), λειτουργούν με λιγότερο από το 20% της χωρητικότητάς τους κυρίως λόγω διακοπής ρεύματος και έλλειψης ανταλλακτικών εν μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Το Ιράν έχει ήδη στείλει αρκετά δεξαμενόπλοια έμφορτα με βαρέλια καυσίμων και αλκυλικού άλατος στη Βενεζουέλα, προκειμένου να συνδράμει τα διυλιστήρια πετρελαίου να εκκινήσουν εκ νέου την παραγωγή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.