Αυξήσεις στα λιμενικά τέλη του Ρότερνταμ και το 2021

Αυξήσεις στα λιμενικά τέλη του Ρότερνταμ και το 2021

85
Αυξήσεις στα λιμενικά τέλη του Ρότερνταμ και το 2021

Ο μεγαλύτερος λιμένας εμπορευματοκιβωτίων της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι, όπως συνέβη από το 2018 έως και το 2020, τα λιμενικά τέλη χρήσης θα αυξηθούν κατά 1% και το 2021. Η αύξηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ολλανδικού λιμένα, αντανακλά τον πληθωρισμό, τις συνθήκες της αγοράς και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

«Σε αυτούς τους έκτακτους καιρούς, τα μέρη δεσμεύονται να συνεχίσουν τον ίδιο μέτριο ρυθμό αύξησης των τιμολογίων. Η Λιμενική Αρχή θα συνεχίσει συγκεκριμένα μέτρα, όπως εκπτώσεις μεταφόρτωσης για εμπορευματοκιβώτια», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής και σημείωσε ότι το επόμενο έτος τα συμβαλλόμενα μέρη (κράτος, χρήστες, κοινωνικοί εταίροι και λιμενικές αρχές) θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του ποσοστού αύξησης των τιμολογίων για τα έτη από το 2022 και έπειτα.

Τα λιμενικά τέλη είναι μία από τις δύο κύριες πηγές εισοδήματος της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ. Το 2019, η Λιμενική Αρχή εισέπραξε 290,2 εκατ. ευρώ σε τέλη και 14,1 εκατ. ευρώ σε τέλη εσωτερικής ναυσιπλοΐας, αλλά η κύρια πηγή εισοδήματος για τη Λιμενική Αρχή προέρχεται από ενοικίαση και μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων και χώρων εντός των λιμενικών ζωνών που διοικεί.

Οι τιμολογιακές αυξήσεις θα ισχύουν για τα λιμάνια του Ρότερνταμ, του Σιένταμ, του Βλάαρινγκεν, του Μαασλάους, του Ντόρντρεχτ, του Παπεντρέχτ, του Ζβίχντρεχτ και του Μουέρντκικ.

Φωτό: ROBIN UTRECHT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.