Παραγωγή ναυτιλιακού μηχανολογικού εξοπλισμού με 3D printing

Παραγωγή ναυτιλιακού μηχανολογικού εξοπλισμού με 3D printing

323
Παραγωγή ναυτιλιακού μηχανολογικού εξοπλισμού με 3D printing

Η ιαπωνική Kawasaki Heavy Industries Ltd. ανακοίνωσε ότι σε ομάδα εταιρικής συνεργασία της Wilhelmsen, στην οποία συμμετέχει η Kawasaki, έχει επιλεγεί από τη Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) για συμμετοχή σε ένα Joint Industry Project (JIP). Το εν λόγω εγχείρημα, του οποίου ηγείται η Wilhelmsen, αποσκοπεί στην κατάδειξη της αξίας των τεχνικών 3D εκτύπωσης για την παραγωγή μηχανικών εξαρτημάτων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Πρόκειται για ένα από τα συνολικά έντεκα εγχειρήματα τα οποία έχει επιλέξει η Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και στα οποία θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση ύψους $1,625 εκατ., αξιοποιώντας το κεφάλαιο Maritime Innovation and Technology (MINT) Fund.

Σχετικά με την συνεργασία της Wilhelmsen, σε αυτή συμμετέχουν τόσο κατασκευάστριες εταιρείες θαλάσσιου μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως η Kawasaki, η Wärtsilä και η Hamworthy Pumps, ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL, καθώς και οι εταιρείες thyssenkrupp, Ivaldi Group και Tytus3D.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Kawasaki, μέσω του in-house εγχειρήματός της «Business Idea Challenge», ακολουθείται μια νέα προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση ναυτιλιακών ανταλλακτικών πλοίων (digitalizing spare ship parts) και τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών σε λιμάνια για την εκτύπωσή τους. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο πρόκειται να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και κατ’ επέκταση να διευρυνθεί η ασφαλής λειτουργία πλοίων. Σύμφωνα με την εταιρεία, παράλληλα με τη μελέτη της συμβατότητας και της καταλληλόλητας 3d printed εξαρτημάτων, η ίδια στοχεύει και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.