Η ψήφος εμπιστοσύνης της DP World στην Αφρική

Η ψήφος εμπιστοσύνης της DP World στην Αφρική

40
Η ψήφος εμπιστοσύνης της DP World στην Αφρική

Η DP World έχει επιλεγεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης για να ξεκινήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση της Ανγκόλας για την 20ετή παραχώρηση και λειτουργία του τερματικού πολλαπλών χρήσεων (MPT) στο λιμάνι της Λουάντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου της αφρικανικής χώρας WAM, μετά την επιλογή της DP World από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών της Ανγκόλας και μετά την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, η διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων προχωρά σε συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Η DP World υπολογίζεται ότι θα επενδύσει περί τα $190 εκατ. κατά την εικοσαετή διαχείριση του MPT. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές, προκειμένου ο τερματικός να ευθυγραμμίζεται με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Επίσης προσβλέπει σε αύξηση της ετήσιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σε περίπου 700.000 TEUs και στην εκπαίδευση και στην επιμόρφωση των εργαζομένων στον αφρικανικό λιμένα. Σύμφωνα με το WAM, θα πρόκειται για τον πρώτο τερματικό στις δυτικές ακτές στα νότια της Αφρικής τον οποίο θα διαχειρίζεται η DP World. Η εταιρεία, με έδρα το Ντουμπάι, ενισχύει με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της στην Αφρική, καθώς υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έδωσε τα χέρια με την κυβέρνηση της Σενεγάλης για την ανάπτυξη ενός λιμένα βαθέων υδάτων στο Ndayane.

«Πιστεύουμε στην ισχυρή δυναμική της Ανγκόλας για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και θέλουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Η τοποθεσία της Ανγκόλας στον Ατλαντικό Ωκεανό στη νοτιοδυτική Αφρική σημαίνει ότι έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί από τις ροές του εμπορίου στην περιοχή», δήλωσε ο σουλτάνος Ahmed bin Sulayem, πρόεδρος και CEO της DP World.

Φωτό: Aleksandar Plavevski/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.