Ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων ανά την Ελλάδα

Ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων ανά την Ελλάδα

115
Ο Μέγας Αγιασμός των υδάτων ανά την Ελλάδα

Με τήρηση των υγειονομικών μέτρων που αποφασίστηκε, άνοιξαν από το πρωί οι Ναοί σε όλη την χώρα για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ο Αγιασμός των υδάτων έγινε εντός των Ναών, με την παρουσία προκαθορισμένου αριθμού πιστών. Ο αγιασμός δόθηκε σε μικρά μπουκαλάκια τόσο στους πιστούς που παρακολούθησαν τη Λειτουργία των Φώτων, όσο και σε αυτούς που περίμεναν, έξω από τους Ναούς, σε σειρά με αποστάσεις ασφαλείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με Συνοδική Επιστολή την οποία απέστειλε το απόγευμα της Τρίτης, ζήτησε από τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την εορτή των Θεοφανίων.

Πιστοί στην απαγόρευση της πολιτείας, παρέμειναν και οι Ιερείς της Χίου και των Οινουσσών, τελώντας παρουσία λίγων πιστών την Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων.

Μέσα στους Ιερούς Ναούς επικρατούσε απόλυτη τάξη, με τον αριθμό των πιστών να μην υπερβαίνει τους 25, ενώ στην περίπτωση που κάποιος πιστός επιχειρούσε να εισέλθει ενώ η Εκκλησία ήταν ήδη γεμάτη, οδηγούταν στον προαύλιο χώρο.

Τα Ναυτικά Χρονικά και η Isalos.net εύχονται χρόνια πολλά, φώτιση και ζωντανή την ελπίδα για καλύτερες ημέρες!

Αγιασμός των Υδάτων στις Οινούσσες

 

Αγιασμός των Υδάτων στην Μητρόπολη Αθηνών

Αγιασμός Υδάτων στην Μητρόπολη Αθηνών

 

Αγιασμός Υδάτων στην Αγία Τριάδα στο Ναύπλιο

 

Αγιασμός Υδάτων στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου Άργους

Αγιασμός Υδάτων στον Ι.Ν. του Αγίου Πέτρου Άργους

Με πληροφορίες από www.politischios.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.