Γαλλο-νοτιοκορεατική συνεργασία στο πλαίσιο κατασκευής LNG carriers

Γαλλο-νοτιοκορεατική συνεργασία στο πλαίσιο κατασκευής LNG carriers

171
Γαλλο-νοτιοκορεατική συνεργασία στο πλαίσιο κατασκευής LNG carriers

Η γαλλική εταιρεία Gaztransport & Technigaz (GTT) ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία των Hyundai Heavy Industries (HHI) και Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) για τη σχεδίαση των δεξαμενών τεσσάρων νεότευκτων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Τρία από τα LNG carriers θα κατασκευαστούν σε ναυπηγεία του ομίλου HHI, εκ των οποίων τα δύο εκ μέρους ενός Ασιάτη πλοιοκτήτη και το ένα εκ μέρους ενός Ευρωπαίου πλοιοκτήτη. Το τελευταίο LNG carrier της παραγγελίας θα κατασκευαστεί σε ναυπηγεία του ομίλου HSHI για λογαριασμό ενός Ευρωπαίου πλοιοκτήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε πλοίο θα έχει μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. Η εταιρεία GTT θα σχεδιάσει τις δεξαμενές των πλοίων, τις οποίες θα εξοπλίσει με μεμβρανικά συστήματα συγκράτησης φορτίου, τεχνολογίας Mark III Flex.

Η παράδοση των πλοίων αναμένεται κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2024. Ο Philippe Berterottière, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GTT, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε αυτή τη νέα παραγγελία από τον όμιλο Hyundai. Η συγκεκριμένη κίνηση αυξάνει τον αριθμό των LNG carriers που παραγγέλθηκαν στην GTT φέτος σε συνολικά 41 πλοία».

Φωτό: Jeon Heon-Kyun/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.