Νεότευκτα δεξαμενόπλοια στον στόλο της Aegean Shipping

Νεότευκτα δεξαμενόπλοια στον στόλο της Aegean Shipping

718
Νεότευκτα δεξαμενόπλοια στον στόλο της Aegean Shipping

H Aegean Shipping Management ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου  την άσκηση δικαιώματος για την απόκτηση του τρίτου πλοίου σε συνέχεια της συμφωνίας με την Cosco Heavy Industry (Yangzhou) Co. Ltd. για τη ναυπήγηση δύο συν ενός Aframaxes.

Την ίδια ώρα, υπεγράφη επιστολή προθέσεων (letter of intent) για ένα τέταρτο πλοίο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Aegean Shipping Management.

Με την προσθήκη των τεσσάρων αυτών πλοίων στον στόλο της εταιρείας, θα πρόκειται για δώδεκα συνεχείς παραγγελίες νεότευκτων, τις οποίες η Aegean έχει τοποθετήσει στο Cosco Group τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όλα τα πλοία της Aegean Shipping και ειδικά οι νέες αγορές είναι κατασκευασμένα και πιστοποιημένα να πληρούν τις υψηλότερες φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα τέσσερα πλοία θα παραδοθούν διαδοχικά, με την πρώτη παράδοση να σχεδιάζεται για τον Ιούνιο του 2022, ενώ η τέταρτη αναμένεται τον Μάρτιο του 2023. Με την ολοκλήρωση του project τον Μάρτιο του 2023, ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων του στόλου της Aegean θα είναι τα 2,9 έτη, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Φωτό: www.linkedin.com/aegean-shipping-management

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.