Η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία χαιρετίζει τη συμφωνία ΕΕ-ΗΒ

Η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία χαιρετίζει τη συμφωνία ΕΕ-ΗΒ

182
Η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία χαιρετίζει τη συμφωνία ΕΕ-ΗΒ

Μετά την τελευταίας στιγμής εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία χαιρετίζει τις προσπάθειες των διαπραγματευτών και των δύο μερών για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ECSA.

Παράλληλα, στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες ΕΕ-ΗΒ είναι άμεσα συσχετιζόμενες, με τη ναυτιλία να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ενώ η νέα εμπορική σχέση θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές κατά την περίοδο μετάβασης, οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από καμία συμφωνία για τη διατήρηση του εμπορίου και σύμφωνα με ισότιμους όρους ανταγωνισμού, τονίζεται μεταξύ άλλων.

«Η ECSA χαιρετίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εφαρμόσει προσωρινά τη συμφωνία από την 1η Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικές διαταραχές καθώς ολοκληρώνεται η μεταβατική περίοδος. Η βιομηχανία καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στη συμφωνία το ταχύτερο δυνατό».

Τέλος, η ECSA κάνει έκκληση για έναν ισχυρό διάλογο ΕΕ-ΗΒ σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη τα παγκόσμια πλαίσια του ΙΜΟ, του ΟΟΣΑ, του ΠΟΕ και του ILO. «Αυτό θα ήταν ένα εποικοδομητικό βήμα, διατηρώντας έναν ισχυρό ιστορικό δεσμό Ηνωμένου Βασιλείου-Ευρώπης σε θέματα ναυτιλίας για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που επηρεάζουν τη βιομηχανία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕCSA.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.