Το λιμάνι του Corpus Christi ψηφίζει LNG

Το λιμάνι του Corpus Christi ψηφίζει LNG

144
Το λιμάνι του Corpus Christi ψηφίζει LNG

Το λιμάνι του Corpus Christi αποτελεί το τελευταίο μέλος της πρωτοβουλίας SEA/LNG, η οποία έχει ως στόχο την επιτάχυνση της υιοθέτησης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SEA/LNG, πρόκειται για το τέταρτο λιμάνι της Βόρειας Αμερικής που εντάσσεται στην εν λόγω πρωτοβουλία. Ωστόσο, το λιμάνι του Corpus Christi είναι το πρώτο στον στρατηγικής σημασίας Κόλπο του Μεξικού που μετέχει στην πρωτοβουλία.

«Το λιμάνι του Corpus Christi είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια ενέργειας που αμέσως εκτίμησε τη σημασία του LNG για τις υπηρεσίες bunkering που προσφέρει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το καινοτόμο αυτό λιμάνι ως μέλος μας, σε μια περίοδο κατά την οποία η ναυτιλιακή βιομηχανία συνεχίζει να εργάζεται προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της», σχολίασε o Peter Keller, πρόεδρος της SEA/LNG.

O ίδιος πρόσθεσε ότι τα λιμάνια οδηγούν την απανθρακοποίηση του κλάδου και το LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη επιλογή για τη μείωση των εκπομπών. Το τελευταίο διάστημα, ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς λιμένες σε όρους διακίνησης φορτίων έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δεσμεύσεων. Συγκεκριμένα καλύπτει εξ ολοκλήρου τις ενεργειακές ανάγκες του από ανανεώσιμες πηγές, έχει υιοθετήσει υβριδικές και ηλεκτρικές καινοτομίες, ενώ προωθεί προηγμένες λύσεις για τη μείωση των GHG εκπομπών.

Φωτό: sea-lng.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.