Safe Βulkers: Ενίσχυση του στόλου με νεότευκτο Post-Panamax

Safe Βulkers: Ενίσχυση του στόλου με νεότευκτο Post-Panamax

926
Safe Βulkers: Ενίσχυση του στόλου με νεότευκτο Post-Panamax

Η Safe Βulkers ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου τη συμφωνία για την απόκτηση ενός νεότευκτου Post-Panamax πλοίου, χωρητικότητας 87.000 dwt.

Tο πλοίο θα ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία και αναμένεται να παραδοθεί στη Safe Bulkers το γ΄ τρίμηνο του 2022, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας.  Η σχεδίαση του πλοίου πληροί τις αναθεωρημένες τεχνικές προδιαγραφές ‘EEDI, Phase 3’, του δείκτη Energy Efficiency Design Index, ο οποίος σχετίζεται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (Green House Gases- GHG). Το πλοίο επίσης θα συμμορφώνεται με τoυς πιο πρόσφατους κανονισμούς εκπομπών NOx-Tier III, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Safe Bulkers.

Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας σχολίασε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τεχνολογικά προηγμένα πλοία, τα οποία συμμορφώνονται με τους τελευταίους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, σε μια προσπάθεια να ανανεώσουμε τον στόλο μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.