Apple: Αύξηση 30% στην παραγωγή iPhones για το 2021

Apple: Αύξηση 30% στην παραγωγή iPhones για το 2021

121
Apple: Αύξηση 30% στην παραγωγή iPhones για το 2021

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει έως και 96 εκατομμύρια iPhones κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σηματοδοτώντας μια αύξηση σχεδόν 30% λόγω της ισχυρής ζήτησης για τις συσκευές της 5G.

Η αμερικανική εταιρεία ζήτησε από τους προμηθευτές να παραγάγουν περίπου 95 έως 96 εκατομμύρια συσκευές iPhone, συμπεριλαμβανομένων της τελευταίας σειράς iPhone 12 καθώς και παλαιότερων μοντέλων iPhone 11 και SE. Ωστόσο, οι ελλείψεις σε ορισμένα βασικά εξαρτήματα σε ολόκληρη τη βιομηχανία θα μπορούσαν να απειλήσουν τον στόχο.

Η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει έως και 230 εκατομμύρια iPhones το επόμενο έτος, μέγεθος που δείχνει αύξηση 20% από το 2019, αν και ο στόχος θα επανεξετάζεται και θα αναθεωρείται τακτικά ανάλογα με τη ζήτηση.

Η Apple αγωνίζεται εδώ και αρκετά χρόνια για να εξαρτάται λιγότερο από το iPhone, το οποίο συνέβαλε στο 40,8% των συνολικών πωλήσεων κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι νέες αγορές και η ζήτηση για φορητές συσκευές άρχισαν να κορυφώνονται μετά από μία δεκαετία θεαματικής ανάπτυξης.

Η εταιρεία δήλωσε τον Οκτώβριο ότι η καθυστερημένη κυκλοφορία για τα iPhone 5G απέκλεισε τους πελάτες από την αγορά νέων συσκευών, προσθέτοντας ότι αναμένεται μονοψήφια αύξηση πωλήσεων iPhone το τρέχον τρίμηνο.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα έσοδα από το iPhone θα αυξηθούν 5,8%, στα $59,19 δισ., το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Επί του παρόντος, η εταιρεία εργάζεται σε ένα νέο μοντέλο Apple TV και προετοιμάζει ένα επιθετικό πρόγραμμα παραγωγής του 2021 για τα MacBook Pro και iMac Pro, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei.

Φωτό: David Chang/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.