Oλοκληρώθηκε η πρώτη διαδικασία ανεφοδιασμού LNG ship to ship για gas trial

Oλοκληρώθηκε η πρώτη διαδικασία ανεφοδιασμού LNG ship to ship για gas trial

248
Oλοκληρώθηκε η πρώτη διαδικασία ανεφοδιασμού LNG ship to ship για gas trial

Ο νοτιοκορεατικός νηογνώμονας KR σε συνεργασία με τον ναυπηγικό όμιλο DSME ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά τη διαδικασία μεταφοράς LNG από πλοίο σε πλοίο (Ship to Ship transfer) για gas trial. Το, μικρότερων διαστάσεων, πλοίο ανεφοδιασμού LNG «SM JEJU LNG2» προμήθευσε φορτίο σε ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας 173.400 κ.μ. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Okpo του ομίλου DSME και διήρκεσε τρεις ημέρες (24-26 Νοεμβρίου 2020).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νηογνώμονας KR και ο όμιλος DSME έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για τη διεξαγωγή ενός κοινού ερευνητικού προγράμματος σχετικά με τις διαδικασίες ανεφοδιασμού LNG. Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον κ. Lee Hyung-Chul, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του νηογνώμονα KR, και τον Δρα Lee Seung Geun, CEO του ομίλου DSME.

Οι δύο εταιρείες δοκιμάζουν από κοινού διαδικασίες ανεφοδιασμού και μεταφοράς LNG για να αναπτύξουν πρότυπα για LNG bunkering στη Ν. Κορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο νηογνώμονας KR προσδιόρισε ένα φάσμα πιθανών κινδύνων μέσω εκτιμήσεων κινδύνου για τις διαδικασίες φόρτωσης και μεταφοράς LNG μεταξύ δύο πλοίων και πρότεινε αποτελεσματικές μεθόδους περιορισμού των συγκεκριμένων κινδύνων.

Πέραν του ομίλου DSME και του νηογνώμονα KR, στο συγκεκριμένο εγχείρημα συμμετείχαν και οι εταιρείες SM KLC, SM KLCSM και KOGAS, οι οποίες παρείχαν υποστήριξη για τα πλοία ανεφοδιασμού LNG, τις τεχνολογίες διαχείρισης ασφάλειας και την προμήθεια LNG.

Φωτο: www.krs.co.kr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.