Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου-Σιγκαπούρης

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου-Σιγκαπούρης

87
Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου-Σιγκαπούρης

Η Μεγάλη Βρετανία υπέγραψε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Σιγκαπούρη, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της στη Νοτιοανατολική Ασία, ανακοίνωσε το βρετανικό Υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου (DIT).

Η συμφωνία «θα παρέχει μια πύλη προς την Ασία για τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και θα κλειδώσει τα οφέλη της υπάρχουσας εμπορικής μας σχέσης», ανέφερε το DIT στη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα στη στρατηγική της Βρετανίας για «δημιουργία ενός δικτύου εμπορικών συμφωνιών με δυναμικές οικονομίες πολύ πέρα από την Ευρώπη». Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση Τζόνσον υπέγραψε συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης με την Ιαπωνία, την πρώτη σημαντική εμπορική συμφωνία της ως ανεξάρτητου εμπορικού έθνους μετά το Brexit.

«Οι συμφωνίες φέρνουν το Ηνωμένο Βασίλειο ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στην Trans-Pacific Partnership (CPTPP), μια συμφωνία υψηλών προδιαγραφών 11 χωρών του Ειρηνικού», αναφέρει το DIT.

Η ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Εμπορίου ήρθε ενόσω οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών βρίσκονται ένα βήμα πριν από το οριστικό αδιέξοδο, καθώς τελειώνει ο χρόνος και για τις δύο πλευρές για να εξασφαλίσουν μια συμφωνία πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.