Πέμπτο Aframax στον στόλο της Performance Shipping

Πέμπτο Aframax στον στόλο της Performance Shipping

552
Πέμπτο Aframax στον στόλο της Performance Shipping

Η Performance Shipping Inc. ανακοίνωσε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου την παραλαβή στη Μανίλα των Φιλιππίνων του «M/T P. Yanbu», ενός Aframax tanker ναυπηγημένου το 2011 και χωρητικότητας 105.400 dwt. Το πλοίο, το οποίο ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του τον περασμένο Ιούλιο και το special survey του τον περασμένο Οκτώβριο, είναι εξοπλισμένο με σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος (BWMS).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας, το πλοίο θα δραστηριοποιείται στη spot αγορά. Το «M/T P. Yanbu» αποκτήθηκε έναντι $22 εκατ., εκ των οποίων τα $13,2 εκατ. με ίδια κεφάλαια και τα $8,8 εκατ. μέσω δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Με την παράδοση του «M/T P. Yanbu», ο στόλος της Performance Shipping, πρόεδρος του ΔΣ της οποίας είναι ο κ. Συμεών Παληός, αριθμεί πέντε Aframaxes.

«Το πέμπτο μας Aframax tanker είναι το τρίτο πλοίο που παραδίδεται στην εταιρεία εντός του έτους», τόνισε ο κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO της εταιρείας.

Φωτό: www.pshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.