Αίγυπτος: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε σιδηροδρόμους

Αίγυπτος: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε σιδηροδρόμους

163
Αίγυπτος: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε σιδηροδρόμους

Η Αίγυπτος προχωρά απρόσκοπτα στην υλοποίηση σχεδίων επέκτασης των δικτύων του μετρό του Καΐρου και των σιδηροδρόμων της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της χώρας, Καμέλ αλ-Βαζίρ.

Μιλώντας στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η βορειοαφρικανική χώρα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Bechtel Corp. για την κατασκευή της έκτης γραμμής του μετρό της πρωτεύουσας, ενώ πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα έργα μεταφορών, τα οποία περιλαμβάνουν υποδομές σε λιμάνια και ποτάμιες μεταφορές, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2024.

Μεταξύ των προγραμματισμένων σχεδίων κατασκευής νέων σιδηροδρόμων γύρω από το Κάιρο περιλαμβάνεται η υλοποίηση μιας γραμμής 49 χλμ., κόστους 175 εκατ. δολαρίων, προς την Πόλη της 6ης Οκτωβρίου, βόρεια του Καΐρου, μιας εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 69 χλμ. και κόστους 235 εκατ. δολαρίων από το Μπιλμπέι προς το ανατολικό Κάιρο και, τέλος, μιας διπλής γραμμής μήκους 227 χλμ. προς το Atay al-Baroud στο δυτικό άκρο του Δέλτα.

Η Αίγυπτος σχεδιάζει επίσης την κατασκευή ενός σιδηροδρόμου υψηλών ταχυτήτων μήκους 438,5 χλμ. και κόστους 8,2 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, προγραμματίζεται και μια γραμμή μετρό στην Αλεξάνδρεια με κόστος 1,7 δισ. δολαρίων.

Φωτό: Squirrel_photos/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.