Οι 12 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία, κατά τη Lloyd’s List

Οι 12 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία, κατά τη Lloyd’s List

6331
Οι 12 Έλληνες με διεθνή επιρροή στη ναυτιλία, κατά τη Lloyd’s List

Κυκλοφόρησε η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2020. Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες με σημαντική δράση και διεθνή αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του εφοπλισμού καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, την πρώτη θέση δικαιωματικά κατέχουν φέτος οι ήρωες της θάλασσας. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι κ.Robert Uggla της AP Moller Holding και κ. Søren Skou της AP Moller Maersk. Ο κ. Xu Lirong και ο κ. Miao Jianmin της Cosco/China Merchants καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι κ.κ. Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Ζhao Jiong του Bocomm Financial Leasing.

Οι κορυφαίοι Έλληνες:

Ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης (Αngelicoussis Shipping Group), καταλαμβάνει την έβδομη θέση, αποτελώντας τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη στην λίστα των Lloyd’s.

Στην 13η θέση της λίστας βρίσκεται ο κ. Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Seatraders) και στην 24η θέση ο κ.  Γεώργιος Οικονόμου (TMS Group). Tην  25η θέση καταλαμβάνει η κ. Αγγελική Φράγκου (Navios). Ο κ. Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog) καταλαμβάνει φέτος την 35η θέση, και ο κ. Πέτρος Παππάς (Star Bulk) την 37η θέση.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ καταλαμβάνει την 38η θέση, στην 59η βρίσκεται ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group)  ενώ στην 60η ο κ. Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare). Στη θέση 81 της σχετικής λίστας βρίσκεται η κ. Άννα Αγγελικούση (Alpha Bulkers, Alpha Gas & Pantheon Tankers).

Στην 83η και 86η θέση βρίσκεται ο κ. Νικόλας Τσάκος (ΤΕΝ) και κ. Δημήτρης Φαφαλιός (πρόεδρος της INTERCARGO) αντίστοιχα.

Στην 93η συναντάται η Κύπρια επιχειρηματίας κ. Δέσποινα Θεοδοσίου (Πρόεδρος της WISTA International).

Την ετήσια λίστα επιμελούνται δημοσιογράφοι και ανταποκριτές της Lloyd’s List από όλο τον κόσμο. Η λίστα σαφώς δεν είναι αντιπροσωπευτική των πιο σημαντικών ή ισχυρών προσωπικοτήτων ή φορέων της ναυτιλίας αλλά αποτελεί ένα βαρόμετρο για το πως ο έγκυρος και ιστορικός βρετανικός δημοσιογραφικός τίτλος αξιολογεί και κατατάσσει τις τάσεις και τους πρωταγωνιστές της αγοράς. Αναμφισβήτητα ο αριθμός των Ελλήνων που εμφανίζονται στη φετινή λίστα είναι σχετικά μικρός, με δεδομένο το γεγονός ότι ελληνική εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να κρατά τα ηνία παγκοσμίως και να πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

Ωστόσο οι 12 που ξεχωρίζουν στη λίστα αποτελούν μια ακόμα συνολική επιβράβευση της επιτυχίας των Ελλήνων στις διεθνείς θάλασσες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.