Ινδία: Κίνδυνος από εμφάνιση νέας  άγνωστης ασθένειας στα νότια παράλια

Ινδία: Κίνδυνος από εμφάνιση νέας  άγνωστης ασθένειας στα νότια παράλια

843
Ινδία: Κίνδυνος από εμφάνιση νέας  άγνωστης ασθένειας στα νότια παράλια

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 400 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη νότια Ινδία λόγω μιας άγνωστης λοίμωξης που έχει προκαλέσει σε πολλούς απώλεια των αισθήσεων, έχοντας παρουσιάσει σπασμούς και ναυτία, έγινε πρόσφατα γνωστό από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, στη νότια Ινδία, ανέφεραν πως περισσότεροι από 200 άνθρωποι πήραν εξιτήριο το Σαββατοκύριακο και πως έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της Covid-19. Επιπλέον ορολογικές εξετάσεις διεξάγονται.

«Τα αίτια της έξαρσης δεν είναι ακόμη γνωστά», επισήμανε η τοπική κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας πως άνθρωποι κάθε ηλικίας φαίνεται πως είναι επιρρεπείς στη μόλυνση.

Την ίδια ώρα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε σήμερα ότι θα στείλει μια ομάδα τριών ιατρών ειδικών για να ερευνήσουν τη λοίμωξη, από την οποία έχουν προσβληθεί περισσότερα από 300 παιδιά.

«Τα παιδιά, σύμφωνα με αναφορές, υποφέρουν από ζαλάδα, λιποθυμικά επεισόδια, πονοκέφαλο και εμετό», σημειώνει το υπουργείο, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα από πόρτα σε πόρτα.

Το υπουργείο Υγείας στο Άντρα Πραντές ενημερώθηκε για το πρώτο περιστατικό το Σαββατοκύριακο, μετά τον θάνατο ενός 45χρονου, δήλωσε η Γκίτα Πρασαντίνι, διευθύντρια δημόσιας υγείας του κρατιδίου..

«Πήραμε δείγματα αίματος από τους ασθενείς για ορολογική εξέταση και βακτηριακή εξέταση προκειμένου να αποκλείσουμε οποιουδήποτε τύπου μηνιγγίτιδα», είπε στο Ρόιτερς η Πρασαντίνι.

Οι αρχές εξετάζουν το δίκτυο υδροδότησης σε 20 σημεία στην πόλη Ελούρου, όπου έγιναν οι πρώτες αναφορές για τη μόλυνση, όπως και σε γειτονικές πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.