Hapag-Lloyd: Με αισιοδοξία για το μέλλον

Hapag-Lloyd: Με αισιοδοξία για το μέλλον

72
Hapag-Lloyd: Με αισιοδοξία για το μέλλον

Η γερμανική εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τον διακινούμενο όγκο φορτίων της το δ΄ τρίμηνο, μετά τη διαφαινόμενη ανάκαμψη στην Ασία, η οποία δίνει ώθηση στις εισαγωγές.

Σύμφωνα με τον Rolf Habben Jansen, CEO της Ηapag-Lloyd, o διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων θα παρουσιάσει μικρή ετήσια αύξηση το δ΄ τρίμηνο, μετά την κατά 3,5% πτώση που καταγράφηκε το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος, σε διαδικτυακή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, πρόσθεσε ότι συνολικά για το 2020 ο διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας θα υπολείπεται αυτού του 2019 μεταξύ 1,5% και 2%.

Ο επικεφαλής της Hapag-Lloyd επεσήμανε ότι η υψηλή ζήτηση, σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση της παγκόσμιας χωρητικότητας πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή σκηνικού από το 2021.

Η γερμανική εταιρεία αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τάξης των 2,6-2,7 δισ. ευρώ φέτος. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη EBITDA 2,4-2,6 δισ. ευρώ το 2020.

Φωτό: Son Vu Tran/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.