UBS – Credit Suisse: Tέλος ( ; ) στα σενάρια συγχώνευσης 

UBS – Credit Suisse: Tέλος ( ; ) στα σενάρια συγχώνευσης 

74
UBS – Credit Suisse: Tέλος ( ; ) στα σενάρια συγχώνευσης 

Ο πρόεδρος της UBS Axel Weber ουσιαστικά διέψευσε πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδεχόμενη συγχώνευση με την Credit Suisse.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο ίδιος ανέφερε ότι με την παρούσα συγκυρία μια συγχώνευση των δύο τραπεζών μοιάζει μακρινό σενάριο και πρόσθεσε ότι μια τέτοια συμφωνία απαιτεί διεργασίες μεγάλης κλίμακας.

«Όσες τράπεζες οδηγούνται σε consolidation είναι αυτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ούτε η UBS ούτε η Credit Suisse αντιμετωπίζουν θέματα. Συνεπώς δεν είναι κάτι που θα δείτε στις ειδήσεις από την Ελβετία σύντομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Weber.

Tα σχόλια του Weber ήρθαν αμέσως μετά από άρθρο του Urs Rohner, προέδρου της Credit Suisse στην ελβετική εφημερίδα Schweiz am Wochenende σύμφωνα με το οποίο ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο τραπεζικών κολοσσών δεν θα ήταν «παράλογη».

«Δεν λέω ότι η ιδέα είναι παράλογη, ακριβώς το αντίθετο… Κάθε πρόεδρος που κατανοεί σωστά τον ρόλο του, θα σκεφτόταν αυτό το ενδεχόμενο όσο και άλλα σενάρια», σημειώνει στο άρθρο του ο κ. Rohner.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.