Η Rolls-Royce επενδύει στον ναυτικό αυτοματισμό

Η Rolls-Royce επενδύει στον ναυτικό αυτοματισμό

280
Η Rolls-Royce επενδύει στον ναυτικό αυτοματισμό

Στις 2 Δεκεμβρίου, η εταιρεία Rolls-Royce ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικών συμφερόντων εταιρείας Servowatch, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ναυτικών συστημάτων αυτοματισμού για εμπορικά και πολεμικά πλοία και για yachts.

Τα συστήματα αυτοματισμού της Servowatch, πέραν της εφαρμογής τους σε ναυτικά συστήματα πρόωσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την επίβλεψη των δικτύων θέρμανσης και εξαερισμού σε πλοία, καθώς και των συστημάτων παροχής ενέργειας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Rolls-Royce, η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση των ναυτικών προϊόντων αυτοματισμού κατηγορίας MTU, τα οποία προσφέρει η εταιρεία. Στην κατηγορία MTU προϊόντων, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται ταχύστροφοι ναυτικοί κινητήρες και συστήματα πρόωσης.

Τα κεντρικά γραφεία της Servowatch βρίσκονται στο Heybridge, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Πριν από την πώληση, η Servowatch ανήκε στην πολυεθνική ινδική εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής Larsen & Tourbo Infotech.

Φωτό: www.mtu-solutions.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.