Η λύση του βιοκαυσίμου δοκιμάζεται σε Ro-Ro πλοία

Η λύση του βιοκαυσίμου δοκιμάζεται σε Ro-Ro πλοία

136
Η λύση του βιοκαυσίμου δοκιμάζεται σε Ro-Ro πλοία

Η Volkswagen Group ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία παραγωγής ναυτιλιακών καυσίμων GoodFuels για την προμήθεια και την αξιοποίηση καυσίμου προηγμένης τεχνολογίας, Bio-Fuel Oil (MR1-100 or BFO), στα πλοία που μεταφέρουν τα αυτοκίνητά της.

Για την παραγωγή του εν λόγω βιοκαυσίμου στο Βλισίνγκεν της Ολλανδίας, χρησιμοποιούνται εγκεκριμένες πηγές πρώτης ύλης απορριμμάτων ή υπολειμμάτων. Το συγκεκριμένο καύσιμο υπάρχει η δυνατότητα να διοχετευτεί απευθείας στις δεξαμενές συμβατικού καυσίμου, επομένως δεν απαιτούνται τροποποιήσεις στους χώρους των πλοίων στα οποία θα αξιοποιηθεί.

Πρόσφατα, στο Ro-Ro πλοίο «Patara», το οποίο μεταφέρει οχήματα της Volkswagen Group πραγματοποιώντας δρομολόγια μεταξύ Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, διεξήχθη εφοδιασμός με το εν λόγω προηγμένο βιοκαύσιμο. Κατά τη λειτουργία του πλοίου με το νέο καύσιμο και συγκριτικά με τη χρήση συμβατικού καυσίμου, παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 85% στις εκπομπές ανθρακικών ρύπων καθώς και πλήρης περιορισμός των αέριων εκπομπών οξειδίων του θείου (SΟx).

Η συγκεκριμένη κίνηση της Volkswagen Group έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ασκούνται ιδιαίτερες περιβαλλοντικές πιέσεις από κανονισμούς και αποτελεί μέρος ενός συνολικού πλάνου της εταιρείας για τον δραστικό περιορισμό του ανθρακικού της αποτυπώματος στις δραστηριότητες logistics.

Φωτό: Volkswagen AG/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.