Τεχνολογίες αιχμής για τη «βιώσιμη» πρόωση επιβατηγών πλοίων

Τεχνολογίες αιχμής για τη «βιώσιμη» πρόωση επιβατηγών πλοίων

101
Τεχνολογίες αιχμής για τη «βιώσιμη» πρόωση επιβατηγών πλοίων

Σημαντικές εφαρμογές καινοτομίας καταγράφονται στην Ευρωπαϊκή επιβατηγό ναυτιλία. Τα δύο νέα επιβατηγά πλοία της ελβετικών συμφερόντων εταιρείας General Navigation Company θα εξοπλιστούν με κύρια υβριδικά μηχανολογικά συστήματα, κατασκευής της εταιρείας Wärtsilä.

Τα εν λόγω επιβατηγά κατασκευάζονται στο ναυπηγείο Shiptec AG στην Ελβετία, έχουν μήκος 60 μ. και μεταφορική ικανότητα 700 επιβατών.

Οι ταχύστροφες μηχανές Wärtsilä 14 που επιλέχθηκαν συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων (EU stage V), που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα κατά το τρέχον έτος. Οι υβριδικές μηχανές παράγονται με διατάξεις 12 ή 16 κυλίνδρων και αποδίδουν 749-1.340 kWm μηχανικής πρόωσης, καθώς και 675-1.155 kWe, που αξιοποιούνται για την ενεργειακή κάλυψη των βοηθητικών συστημάτων των πλοίων ή προσφέρονται για ηλεκτρική πρόωση.

Η παράδοση του πρώτου πλοίου αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ του δεύτερου ένα έτος αργότερα. Τα δύο επιβατηγά πρόκειται να εκτελούν δρομολόγια στη λίμνη της Γενεύης, μεταξύ των γαλλικών και ελβετικών συνόρων.

Φωτό: www.cgn.ch/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.