Νότια Κορέα: Αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ

Νότια Κορέα: Αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ

59
Νότια Κορέα: Αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ

Η πορεία του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αναθεωρήθηκε θετικά για το τρίτο τρίμηνο, μεγαλώνοντας τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης από τις συνέπειες εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Το πραγματικό ΑΕΠ αναθεωρήθηκε για τον πληθωρισμό και αυξήθηκε κατά 2,1% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αντανακλώντας τα θετικά δεδομένα των επενδύσεων στις εγκαταστάσεις, στις κατασκευές, αλλά και στην ιδιωτική κατανάλωση.

Το πραγματικό ΑΕΠ στη χώρα μειώθηκε κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο και κατά 3,2% στο δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της COVID-19.

Η θετική πορεία του κατά το τρίτο τρίμηνο ενίσχυσε τις προσδοκίες για οικονομική ανάκαμψη.

Ωστόσο, η προοπτική για την πορεία του ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο παραμένει ζοφερή, εξαιτίας της επανεμφάνισης και της έξαρσης εξάπλωσης των κρουσμάτων της πανδημίας το Νοέμβριο.

Οι εξαγωγές που αντιστοιχούν περίπου στο 50% της οικονομίας της Νότιας Κορέας, αυξήθηκαν κατά 16% στο τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με δεδομένη μία μερική ανάκαμψη της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: JEON HEON-KYUN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.