«Πράσινη» τεχνολογική καινοτομία για πλοίο μεταφοράς προσωπικού

«Πράσινη» τεχνολογική καινοτομία για πλοίο μεταφοράς προσωπικού

62
«Πράσινη» τεχνολογική καινοτομία για πλοίο μεταφοράς προσωπικού

Το γαλλικό ναυπηγείο PIRIOU ολοκλήρωσε τη σχεδίαση ενός νέου πλοίο μεταφοράς πληρωμάτων (CTV), το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικά προηγμένα υβριδικά συστήματα πρόωσης. Το ναυπηγείο διαθέτει ιδιαίτερη τεχνογνωσία σχετικά με την κατασκευή πλοίων υποστήριξης και μεταφοράς προσωπικού σε παράκτιες εγκαταστάσεις.

Στο πλοίο, μήκους 27 μ. και πλάτους 9,7 μ., πρόκειται να εγκατασταθεί συμβατικό σύστημα πρόωσης, δυναμικότητας 2 x 1.000 kW, καθώς και συστήματα κυψελών καυσίμου, τα οποία θα τροφοδοτούνται με την αξιοποίηση υδρογόνου, δυναμικότητας 2 x 140 kW. Η συνολική μεταφορική ικανότητα του συγκεκριμένου CTV ανέρχεται στα τρία άτομα πληρώματος καθώς και 24 ακόμα επιβατών.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για τη σχεδίαση του συγκεκριμένου πλοίου αποτελεί η βράβευσή του στον διαγωνισμό καινοτομίας τον οποίο διοργανώνουν από κοινού η γερμανική εταιρεία WPD, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή και στην υποστήριξη υποδομών ενεργειακής παραγωγής, με μέλη του ναυτιλιακού cluster της Βρετάνης «Pôle Mer Bretagne Atlantique». Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο του εγχειρήματος του ΙΜΟ σχετικά με τη μείωση των αέριων ρύπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι οποίοι επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Φωτο: piriou.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.