Το περιβάλλον στο επίκεντρο νέων ενεργειακών επενδύσεων

Το περιβάλλον στο επίκεντρο νέων ενεργειακών επενδύσεων

84
Το περιβάλλον στο επίκεντρο νέων ενεργειακών επενδύσεων

Η ναυτιλιακή εταιρεία Golar LNG Limited ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την κατασκευάστρια εταιρεία ενεργειακών υποδομών Black & Veatch Corporation, με στόχο την ανάπτυξη έργων και «πράσινων» υποδομών παραγωγής αμμωνίας, LNG και υδρογόνου.

Η Golar LNG Limited διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σχετικά με τη διαχείριση FLNG κατασκευών, δηλαδή πλωτών εξεδρών άντλησης, αποθήκευσης και μεταφοράς LNG. Η εταιρεία Black & Veatch Corporation, από την άλλη, εξειδικεύεται στην παροχή τεχνολογιών για την εκμετάλλευση LNG και πλήθους «πράσινων» πηγών ενέργειας.

Οι δύο εταιρείες, εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να δημοσιεύσουν την κοινή τους έρευνα σχετικά με το πρώτο συνεργατικό τους εγχείρημα, «Floating Blue Ammonia», δηλαδή την παραγωγή «μπλε» αμμωνίας και αποθήκευσής της σε FLNG κατασκευές. Στην «μπλε» αμμωνία αποδίδεται ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός (μπλε) λόγω της πιο φιλικής προς το περιβάλλον μεθόδου παραγωγής της, μέσω της εκμετάλλευσης LNG.

Φωτό: Stefan Sauer/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.