Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας

Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας

46
Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση ενός πακέτου στήριξης ύψους 3 δισ. ευρώ για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, αυξάνοντας τη συνολική οικονομική βοήθεια της χώρας προς τη βιομηχανία φέτος σε 5 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με αξιωματούχους και εκπροσώπους της βιομηχανίας.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι η αυτοκινητοβιομηχανία διέρχεται μια δύσκολη φάση, που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Το πακέτο τόνωσης αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι οποίες υπέστησαν καθίζηση εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, και να υποστηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσε ο Στέφαν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Καγκελαρίας.

«Θέλουμε να βρούμε τη διέξοδο από την οικονομική κρίση παράλληλα με την έξοδο από την κλιματική κρίση», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Σβένια Σούλτζε.

Φωτό: Rainer Jensen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.