TEN: Κερδοφορία εν μέσω προκλήσεων

TEN: Κερδοφορία εν μέσω προκλήσεων

279
TEN: Κερδοφορία εν μέσω προκλήσεων

Κέρδη $1,4 εκατ. κατέγραψε η Tsakos Energy Navigation το γ΄ τρίμηνο του 2020 έναντι ζημιών $9,5 εκατ. το γ΄ τρίμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία στην ανακοίνωσή της, παρά την επιπλέον πίεση από τη μειωμένη ζήτηση λόγω της πανδημίας, τα λειτουργικά έσοδα της ΤΕΝ αυξήθηκαν κατά 29% σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2019, στα $15,1 εκατ.

Το α΄ εξάμηνο του έτους, η ΤΕΝ προχώρησε στην πώληση έξι δεξαμενόπλοιων μέσης ηλικίας 14,7 ετών, ενώ παρέλαβε τέσσερα φιλικά προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένα πλοία (δύο Suezmaxes και δύο Αframaxes), ναυλωμένα όλα για τουλάχιστον πέντε έτη με σημαντικό oil major.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της αγοράς, η TEN σημειώνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα από το μέτωπο της πανδημίας θα τονώσει το εμπόριο και τη ζήτηση πετρελαίου, ενισχύοντας τη ναυλαγορά. «Το ιστορικό χαμηλό στην προσφορά τονάζ σήμερα θα βοηθήσει στην αύξηση των ναύλων και των αξιών των περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας καλύτερες ευκαιρίες για την ενίσχυση της κερδοφορίας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.