Hapag-Lloyd: Θετικές εκτιμήσεις, αλλά και αβεβαιότητα

Hapag-Lloyd: Θετικές εκτιμήσεις, αλλά και αβεβαιότητα

65
Hapag-Lloyd: Θετικές εκτιμήσεις, αλλά και αβεβαιότητα

Με αισιοδοξία βλέπει η Hapag-Lloyd την οικονομική της πορεία το 2020, με δεδομένη τη σημαντική πτώση των τιμών των καυσίμων των πλοίων, την ανάκαμψη της ζήτησης στην Ασία και τη μείωση της προσφοράς πλοίων, ανέφερε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Rolf Habben Jansen, CEO της γερμανικής εταιρείας, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

«Ο διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων ανέκαμψε απρόσμενα ισχυρά το γ΄ τρίμηνο, και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα για τους επόμενους μήνες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τα κέρδη της Hapag-Lloyd τους πρώτους εννέα μήνες του έτους κινήθηκαν στα 538 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 81,1%. Η εταιρεία εκτιμά στην ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων το 2020 θα κινηθούν στα 2,4-2,6 δισ. ευρώ.

Η καλή πορεία της ναυλαγοράς είχε ως αποτέλεσμα η κερδοφορία της γερμανικής εταιρείας ανά TEU να κινηθεί στα $1.097, αύξηση 2%. Παρά την καλή πορεία της ναυλαγοράς και τις θετικές εκτιμήσεις για την κερδοφορία, ο επικεφαλής της Hapag-Lloyd έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας στη ζήτηση σε περίπτωση που η επιβολή περιοριστικών μέτρων συνεχιστεί.

Φωτό: Michel Stockman/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.