ΕΛΠΕ και Όμιλος Ιατρικής Διάγνωσης: Δωρεές για την πανδημία

ΕΛΠΕ και Όμιλος Ιατρικής Διάγνωσης: Δωρεές για την πανδημία

76
ΕΛΠΕ και Όμιλος Ιατρικής Διάγνωσης: Δωρεές για την πανδημία

Η επιχειρηματική κοινότητα ανταποκρίνεται και συνδράμει στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση των πολιτών της Αττικής με δωρεές υγειονομικού υλικού, όπως οι πρόσφατες από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και τον Όμιλο Ιατρική Διάγνωση.

Ειδικότερα με επιστολή προς τον περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια ενημέρωσαν ότι θα προχωρήσουν στην προσφορά 10.000 μασκών χειρουργικού τύπου και 20.000 γαντιών μιας χρήσεως, με στόχο «να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας». Σε ανάλογη επιστολή ο Όμιλος Ιατρική Διάγνωση και το Central Lab δηλώνουν την απόφαση τους να προσφέρουν τη δωρεάν δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών ελέγχων για τον Sars-Cov-2 σε 2.500 πολίτες της Αττικής.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους δύο ομίλους για την ανταπόκριση «στο γενικό κάλεσμα που απευθύναμε» τονίζοντας ότι με τη στάση τους αναδεικνύουν αξίες όπως η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη. «Σ΄αυτή τη δύσκολη εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Απαιτείται συστράτευση, ενότητα και ομοψυχία, προκειμένου να βγούμε όλοι μαζί, το συντομότερο δυνατό νικητές από αυτή την περιπέτεια», επισήμανε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό:  Noah/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.