Νορβηγία: Ακυρώσεων συνέχεια στην κρουαζιέρα

Νορβηγία: Ακυρώσεων συνέχεια στην κρουαζιέρα

70
Νορβηγία: Ακυρώσεων συνέχεια στην κρουαζιέρα

Η νορβηγική εταιρία κρουαζιέρας SeaDream Yacht Club ακύρωσε όλα τα ταξίδια για το υπόλοιπο του 2020 ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 σε μια από τις κρουαζιέρες της, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, σε ένα νέο πλήγμα στον κλάδο αυτό.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από κρούσματα του νέου κορονοϊού στο πλοίο SeaDream I ενώ έπλεε στην Καραϊβική την περασμένη εβδομάδα.

«7 φιλοξενούμενοι και 2 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 από τις υγειονομικές αρχές των Μπαρμπέιντος», ανέφερε η SeaDream σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρία, η προϋπόθεση για αρνητικά τεστ PCR από τους επιβάτες πριν από την επιβίβασή τους δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την εμφάνιση της COVID-19 στο πλοίο.

«Η εταιρία θα αφιερώσει χρόνο για να αξιολογήσει και να δει εάν είναι δυνατόν να λειτουργήσει και να έχει υψηλό βαθμό βεβαιότητας για μη μόλυνση από COVID», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η SeaDream Yacht Club ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη εταιρία κρουαζιέρας πολυτελείας που θα αρχίσει και πάλι να πλέει στις Δυτικές Ινδίες, προγραμματίζοντας 22 θαλάσσια ταξίδια από τις 7 Νοεμβρίου και ύστερα.

Αντίθετα, οι περισσότερες αμερικανικές εταιρίες κρουαζιέρας έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους έως τα τέλη του 2020, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ένωση εταιριών κρουαζιέρας CLIA στις 3 Νοεμβρίου.

Κάποιες από τις πρώτες εστίες της Covid-19 δημιουργήθηκαν σε κρουαζιερόπλοια καθώς η πανδημία εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο νωρίτερα φέτος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι δραστηριότητες μεγάλου μέρους της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Η SeaDream Yacht Club, που ιδρύθηκε από τον Νορβηγό επενδυτή Άτλ Μπρίνεσταντ, διαχειρίζεται δύο σκάφη πολυτελείας, το καθένα με δυναμικότητα έως 112 επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό:  Noverodus/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.