LNG: Ακάθεκτες οι εξαγωγές της Αυστραλίας προς την Κίνα

LNG: Ακάθεκτες οι εξαγωγές της Αυστραλίας προς την Κίνα

118
LNG: Ακάθεκτες οι εξαγωγές της Αυστραλίας προς την Κίνα

Παρά την κλιμάκωση των πολιτικών και εμπορικών διενέξεων με την Κίνα, οι εξαγωγές LNG της Αυστραλίας προς τον ασιατικό γίγαντα παρέμειναν ανεπηρέαστες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας EnergyQuest.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η Αυστραλία απέστειλε κατά τους πρώτους δέκα μήνες του έτους 23,5 εκατ. τόνους LNG στην Κίνα. Τον Σεπτέμβριο, οι εν λόγω εξαγωγές άγγιξαν τους 2,3 εκατ. τόνους, ενώ για τον Οκτώβριο υπολογίζονται σε 2,2 εκατ. τόνους.

«Η Αυστραλία παραμένει, μακράν του δευτέρου, ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG της Κίνας, με τις κινεζικές εισαγωγές από την Αυστραλία να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερες σε σύγκριση με αυτές από την Ινδονησία, τη Μαλαισία και το Κατάρ, των οποίων το μερίδιο αγοράς ανέρχεται στο 10%», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο report της EnergyQuest.

Από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας και συγκεκριμένα από τα λιμάνια διαχείρισης της Gladstone Ports εξήχθησαν στην Κίνα τον Οκτώβριο 1,2 εκατ. τόνοι LNG, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 60% των συνολικών εξαγωγών.

Οι κινεζικές εισαγωγές LNG έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, παρά την υφιστάμενη πανδημία. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους άγγιξαν τους 48,2 εκατ. τόνους, αυξημένες σε σχέση με αυτές των 43,7 εκατ. τόνων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία παραμένει ο κορυφαίος αγοραστής αυστραλιανού LNG και για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου δέχτηκε φορτία 54,7 εκατ. τόνων.

Φωτό: CPC CORP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.