Η κίνηση-ματ της Saudi Aramcο με τα ομόλογα

Η κίνηση-ματ της Saudi Aramcο με τα ομόλογα

162
Η κίνηση-ματ της Saudi Aramcο με τα ομόλογα

Την πώληση ομολόγων δισεκατομμυρίων δολαρίων στις διεθνείς αγορές αναζητά η Saudi Aramco, προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να επιτύχει τον στόχο διανομής συνολικού μερίσματος $75 δισ. εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο ενεργειακός κολοσσός ανέθεσε σε τράπεζες να εξετάσουν το ενδεχόμενο πώλησης ομολόγων με περίοδο ωρίμανσης από 3 έως 50 έτη. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα ομόλογα που πούλησε πέρυσι η Aramco σημείωσαν τεράστια ζήτηση. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο σαουδαραβικός κολοσσός κατέγραψε πτώση 45% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί πληγή για τη ζήτηση πετρελαίου.

H Saudi Aramco δέχεται πιέσεις να μειώσει τις δαπάνες της και να αντλήσει κεφάλαια προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά το Βασίλειο, το οποίο καταγράφει έλλειμμα στον προϋπολογισμό του. Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε πρόσφατα την προοπτική της Aramco σε αρνητική από θετική.

Φωτό: SAUDI ARAMCO/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.