H PIL στο χείλος του γκρεμού

H PIL στο χείλος του γκρεμού

203
H PIL στο χείλος του γκρεμού

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει η σιγκαπουριανή εταιρεία Pacific International Lines (PIL).

Πιο συγκεκριμένα, η Temasek Holdings’ Heliconia Capital Management έχει αναπτύξει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, αξίας $600 εκατ., με την εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων σε περίπτωση που το σχέδιο δεν λάβει το πράσινο φως από τους πιστωτές.

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, η PIL παρουσίασε στους ομολογιούχους της το σχέδιο-σανίδα σωτηρίας της Heliconia. Υπενθυμίζεται ότι η PIL έχει ήδη αιτηθεί δικαστικής επικύρωσης του σχεδίου συνδιαλλαγής (scheme of arrangement).

H ένεση ρευστότητας $600 εκατ. προορίζεται για την αποπληρωμή συσσωρευμένων δανειακών υποχρεώσεων, ενώ έχει ως στόχο την αναπροσαρμογή της κεφαλαιακής δομής της PIL σε βιώσιμα επίπεδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Heliconia, «η ρευστότητα της PIL είναι συρρικνωμένη εν μέσω ενός ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος και της μη βιώσιμης κεφαλαιακής της δομής»

Φωτό: Alexander Bobrov/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.