LNG: Οι σημαντικές προοπτικές για τη χερσόνησο της Μαλαισίας

LNG: Οι σημαντικές προοπτικές για τη χερσόνησο της Μαλαισίας

68
LNG: Οι σημαντικές προοπτικές για τη χερσόνησο της Μαλαισίας

Ο ασιατικός κολοσσός ενέργειας Petronas ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη επιχείρηση ανεφοδιασμού καυσίμου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Πασίρ Γκουντάνγκ στην πολιτεία Τζοχόρ της Μαλαισίας.

Η μεταφορά καυσίμου πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο μοναδικό πλοίο ανεφοδιασμού LNG της Petronas, «MV Avenir Advantage», και του πλοίου «SIEM Aristotle» (ship-to-ship operation). Το «MV Avenir Advantage» είναι επίσης το πρώτο ειδικευμένο LNG Bunkering Vessel (LBV) στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το πρόσφατο εγχείρημα της Petronas αποτελεί μέρος του σχεδίου της για την προσφορά φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων στις ανάγκες των πελατών της. Στα πλάνα της περιλαμβάνεται επίσης το στρατηγικό project με τίτλο Virtual Pipeline System (VPS). Η εταιρεία αποσκοπεί στην παροχή LNG καυσίμου σε εταιρικούς πελάτες ακόμα και εκτός του παρεχόμενου δικτύου αγωγών της μαλαισιανής χερσονήσου. Με την υλοποίηση του σχεδίου, το καύσιμο LNG θα μεταφέρεται στους εταιρικούς πελάτες με τη χρήση φορτηγών, τα οποία είναι εξοπλισμένα με κρυογενικές δεξαμενές, ειδικές για τη διατήρηση χαμηλής θερμοκρασίας του φορτίου.

Φωτό: Dram Van De Biezen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.