Τα νέα projects υδρογόνου της ΜΑΝ Cryo

Τα νέα projects υδρογόνου της ΜΑΝ Cryo

87
Τα νέα projects υδρογόνου της ΜΑΝ Cryo

Η εταιρεία MAN Cryo ανακοίνωσε την ανάπτυξη αρκετών projects για εφαρμογές συστημάτων υγροποιημένου υδρογόνου (LH2 FGSSs) σε διαφόρων μεγεθών δεξαμενές, όλες εξοπλισμένες με TCSs (tank connection spaces), καθώς και όλο τον σχετικό εξοπλισμό λειτουργίας και ασφάλειας των συγκεκριμένων συστημάτων.

Από τεχνικής άποψης, τα συστήματα έχουν ευέλικτη σχεδίαση, ώστε να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τύπους, μεγέθη πλοίων και επικρατούσες συνθήκες. Επίσης, η εφαρμογή των συστημάτων είναι δυνατή επί αλλά και υπό του καταστρώματος, προσφέροντας τη δυνατότητα βέλτιστης χωρικής κατανομής ανά περίπτωση.

Το υδρογόνο υγροποιείται σε θερμοκρασίες -253°C και χαρακτηρίζεται ως άκρως εύφλεκτη και εκρηκτική ουσία, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά απαιτητική τη λειτουργία των συστημάτων που το χρησιμοποιούν ως καύσιμο. Ωστόσο, κατά την υγροποίησή του, ο όγκος του μειώνεται 1/800 συγκριτικά με την αέρια φάση, και έτσι διευκολύνονται ιδιαίτερα η αποθήκευση και η μεταφορά του. Τέλος, αποτελεί ένα καθαρό καύσιμο, που συμμορφώνεται πλήρως με τους νέους κανονισμούς περί αέριων ρύπων της ναυτιλίας, που έχουν πεδίο εφαρμογής έως το 2050.

Φωτό: www.man-es.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.