OCIMF: Οι νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση του ECDIS και την...

OCIMF: Οι νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση του ECDIS και την αποφυγή ατυχημάτων

844
OCIMF: Οι νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση του ECDIS και την αποφυγή ατυχημάτων

Δημοσιεύτηκε o νέος οδηγός ενημέρωσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Φόρουμ Εταιρειών Πετρελαίου (OCIMF) με τίτλο «Recommendation on Usage of ECDIS and Preventing Incidents». Στόχος της συγκεκριμένης έκδοσης είναι να παράσχει τις κατευθυντήριες γραμμές σε θέματα που αφορούν την ορθή και ασφαλή χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής προβολής διαγραμμάτων και πληροφοριών (ECDIS).

Καθώς τα πλοία που χρησιμοποιούν το σύστημα ECDIS για υποβοήθηση της ναυσιπλοΐας τους ολοένα αυξάνονται, ταυτόχρονα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά ναυτικών ατυχημάτων που σχετίζονται με τη χρήση του. Ο OCIMF συλλέγει έναν πολύ μεγάλο όγκο παρατηρήσεων από ναυτικά ατυχήματα μέσω του προγράμματος επιτήρησης Ship Inspection Report Programme (SIRE).

Ο νέος οδηγός ενημέρωσης συγκεντρώνει τα δεδομένα των ατυχημάτων και αξιοποιούνται όλες οι σχετικές πληροφορίες, ενώ παρουσιάζονται πρακτικές συμβουλές για τη βελτίωση της χρήσης του συστήματος προς αποφυγήν μελλοντικών ατυχημάτων.

Φωτό: A.Carrasco Ragel/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.