Παναμάς: Οι εορτασμοί για τον μήνα ανεξαρτησίας

Παναμάς: Οι εορτασμοί για τον μήνα ανεξαρτησίας

144
Παναμάς: Οι εορτασμοί για τον μήνα ανεξαρτησίας

Στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Δημοκρατίας του Παναμά όπου η χώρα γιορτάζει τα 117 χρόνια ως Δημοκρατία και τα 199 χρόνια ανεξαρτησίας από την Ισπανία, ορισμένες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και θα λάβουν χώρα καθ ‘όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Παναμά μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της και της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελληνική Δημοκρατία καλεί όλους να γιορτάσουν τον Mήνα της Πατρίδας (Mes de la Patria) μέσω ενός εικονικού πολιτιστικού προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη τις καθιερωμένες υγειονομικές συστάσεις για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας.

Παναμάς

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

· 2 Νοεμβρίου: 117 χρόνια Δημοκρατίας – μια ιστορική αφήγηση.

· 8 Νοεμβρίου: Πολυπολιτισμικός Παναμάς – πολιτιστική κληρονομιά μέσω μουσικής.

· 15 Νοεμβρίου: Δημιουργικός Παναμάς – μουσική, χορός και χειροτεχνίες.

· 22 Νοεμβρίου: Φύση και Παναμάς – θαλάσσια ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων, το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ήταν φωτισμένο με τα χρώματα της σημαίας του Παναμά στις 3 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα σημειώνονται τα εξής: «Παναμάς και Ελλάδα διαθέτουν ισχυρούς δεσμούς ναυτιλιακής ιστορίας και πολλοί Έλληνες πλοιοκτήτες εδώ και πολλά χρόνια επιλέγουν το νηολόγιο του Παναμά για τα πλοία τους. Μέσω της άψογης συνεργασίας της Πρεσβείας και το Προξενείου Παναμά με έδρα τον Πειραιά στο κέντρο της ελληνικής ναυτιλιακής με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτισμένο με τα χρώματα της σημαίας του κράτους στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Παναμά στις 3 Νοεμβρίου».

Mπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.