LNG στη Σιγκαπούρη: Η καταριανή χείρα βοηθείας

LNG στη Σιγκαπούρη: Η καταριανή χείρα βοηθείας

158
LNG στη Σιγκαπούρη: Η καταριανή χείρα βοηθείας

H Qatar Petroleum ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδρυση και την έναρξη λειτουργίας της QP Trading LLC (QP Trading), αποκλειστικού της βραχίονα μεταφοράς LNG.

H QP Trading αναμένεται να δημιουργήσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και θα διαχειρίζεται τον κίνδυνο τιμών του μέσω επενδύσεων στις χρηματιστηριακές αγορές και σε παράγωγα.

Η Α.Ε. o Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων του Κατάρ και CEO της Qatar Petroleum, ανακοίνωσε την έναρξη του νέου σχήματος σε ψηφιακή τελετή, που διοργανώθηκε με αφορμή την πρώτη συμφωνία της QP Trading με την Pavilion Energy Trading & Supply Pte. Ltd. της Σιγκαπούρης. Η συμφωνία των δύο

μερών ορίζει ότι η QP Trading θα μεταφέρει ετησίως έως και 1,8 εκατ. τόνους LNG στη Σιγκαπούρη για δέκα χρόνια.

Ο Καταριανός υπουργός δήλωσε ότι η νέα συμφωνία εμπεριέχει συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια και απαιτήσεις, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις προμήθειες LNG. Παράλληλα τόνισε ότι η Qatar Petroleum αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και projects για τη μείωση των εκπομπών και τη δέσμευση έως και 5 εκατ. τόνων CO2 ετησίως έως το 2025.

Φωτό: YONHAP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.