Ισραήλ: Στροφή 180 μοιρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ισραήλ: Στροφή 180 μοιρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

145
Ισραήλ: Στροφή 180 μοιρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το Ισραήλ σχεδιάζει την κάλυψη όλων των ενεργειακών αναγκών του αποκλειστικά από το φυσικό αέριο και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Ενέργειας στην Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι το Ισραήλ στοχεύει στο να αυξήσει τα αποθέματά του σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως σε ηλιακή ενέργεια, με την αξιοποίηση ηλιακών φωτοβολταϊκών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ehud Adiri, υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι: «Το 2030, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αγγίξουν το 30% και το φυσικό αέριο το 70% του συνόλου των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Επίσης, στη διαδικτυακή συνάντηση, ο κ. Adiri τόνισε τη σημασία της ανακάλυψης πολύ μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στη λεκάνη της Λεβαντίνης από το Ισραήλ, η οποία οδήγησε στον σχηματισμό του East Med Gas Forum, με τη συνεργασία της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.