Κίνα: Έμφαση στις αναδυόμενες βιομηχανίες

Κίνα: Έμφαση στις αναδυόμενες βιομηχανίες

86
Κίνα: Έμφαση στις αναδυόμενες βιομηχανίες

Το Πεκίνο δεσμεύεται να ενισχύσει την ανάπτυξη των αναδυόμενων βιομηχανιών στρατηγικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το πλήρες κείμενο των προτάσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 4 Νοεμβρίου του 2020.

Η Κίνα θα επιταχύνει την ανάπτυξη αρκετών αναδυόμενων βιομηχανιών στρατηγικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών, η τεχνολογία της πληροφορικής νέας γενιάς, η βιοτεχνολογία, οι νέες μορφές ενέργειας, η ανάπτυξη νέων (συνθετικών) υλικών, ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, τα οχήματα νέας γενιάς, οι τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος, η αεροδιαστημική, αλλά και ο ναυτικός εξοπλισμός.

Το αναφερόμενο κείμενο με τις προτάσεις της ηγεσίας για το 14ο πενταετές πρόγραμμα Εθνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης (2021-2025), αλλά και οι μακροπρόθεσμοι αναπτυξιακοί στόχοι μέχρι το 2035, υιοθετήθηκαν στην 5η συνεδρίαση της ολομέλειας της 19ης Κεντρικής Επιτροπής, οι εργασίες της οποίας, ολοκληρώθηκαν στις 29 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.