ExxonMobil: Συνεχιζόμενες ζημίες, αλλά και σημάδια ανάκαμψης

ExxonMobil: Συνεχιζόμενες ζημίες, αλλά και σημάδια ανάκαμψης

69
ExxonMobil: Συνεχιζόμενες ζημίες, αλλά και σημάδια ανάκαμψης

Η ExxonMobil Corp. ανακοίνωσε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ότι κατέγραψε ζημίες για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, ενόσω η πανδημία εξακολουθεί να πλήττει την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες $680 εκατ. ή 15 cent ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο του 2020. Επίσης, οι κεφαλαιακές δαπάνες και οι δαπάνες εξερεύνησης νέων κοιτασμάτων της ExxonMobil για το γ΄ τρίμηνο αυτού του έτους ήταν $4,1 δισ.

Ωστόσο, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το γ΄ τρίμηνο παρουσιάζουν βελτίωση κατά $400 εκατ. σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020. Επιπρόσθετα, η παραγωγή πετρελαίου της ExxonMobil ήταν 3,7 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, δηλαδή 1% περισσότερη από το β΄ τρίμηνο του 2020.

Ο Darren W. Woods, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, δήλωσε ότι: «Παραμένουμε πιστοί στη μακροπρόθεσμη στρατηγική και στα θεμέλια της επιχείρησής μας, και πράττουμε τα απαραίτητα για να διατηρήσουμε την τιμή του πετρελαίου, προστατεύοντας παράλληλα τον ισολογισμό και το μέρισμα».

Φωτό: Pierreguycote/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.